(untitled) (British Journal of Global Ecology and Sustainable Development, 2022)
Мақолада дунёнинг ривожланган давлатлари ўзининг кўп йиллик тараққиёти даврида ер-мулк муносабатларини тартибга солишда катта тажриба тўплаган ва ўз кадастр тизимини яратган. Ўзбекистон Республикасининг дунё ҳамжамиятига “интеграцияси” ер-ахборот тизимларини яратиш, ердан фойдаланиш, ер кадастри, ерларни баҳолаш ва ер участкаларини давлат рўйхатидан ўтказишни ривожланган хориж давлатлари тажрибасида тадқиқ қилишни талаб қилади. Шуларни ҳисобга олиб ушбу мақолада кадастрларни юритиш, ташкилий структураси ва кадастр ишларини олиб бориш усуллари ривожланган хориж давлатлари мисолида кўриб чиқилади