THE EFFECT OF THE APPLICATION OF POTASSIUM CHLORIDE FERTILIZER IN DIFFERENT RATES ON SOIL SALINITY IN IRRIGATED MEADOW ALLUVIAL SOILS AGAINST A NITROGEN-PHOSPHORUS BACKGROUND (British Journal of Global Ecology and Sustainable Development, 2026)
Ushbu maqola sug‘oriladigan o‘tloqi allyuvial tuproqlarda azot va fosfor fonida kaliy xlor o‘g‘itining turli me’yorlarini qo‘llash sharoitida sho‘rlanish jarayonlari va tuzlar migratsiyasini baholashga bag‘ishlanadi. Tadqiqotda vegetatsion tajribasi, tuproq tahlillari hamda tuz balansi yondashuvi qo‘llanib, xlorid va sulfat tuzlar dinamikasi, kapillyar ko‘tarilish va yuvilish omillari aniqlangan. Ilmiy yangilik kaliy me’yorini hosildorlikdan tashqari sho‘rlanish xavfi bilan integrallashgan mezonlar asosida optimallashtirilishidadir.